Kylätiedote 1/2018

Kyläyhdistys toimii
….kyläläisten turvallisuuden, hyvinvoinnin, viihtyvyyden ja oman kylän palvelujen kehittämiseksi ja kaikkien kyläläisten hyväksi.

… kylän turvallisuudeksi
Viime vuonna kylälle laadittiin  kyläturvallisuussuunnitelma, perustettiin pelastusryhmä ja koottiin tiedot asukkailla olevasta pelastus- ja raivauskalustosta yms. vapaaehtoisavusta, jota voidaan käyttää kriisitilanteissa. Lisäksi hankittiin Leader- investointituella  pelastusvälineistöä (aggregaatti, 2 ensiapulaukkua, 2 paarit, teltta ja turvaliivejä yms., sekä vesistöturvallisuutta parantavia väyläviittoja). Väyläviitat asennetaan Nunnansalmeen jäiden lähdettyä.

… kyläperinteen tallentamiseksi
Nunnanlahti  ja sen kyläelämä ansaitsee oman historiikin kiviteollisuuden ympärille kirjoitettujen teoksien lisäksi. Historian ja perimätiedon kerääminen alkoi jo viimevuoden lopulla ja projekti ajoittuu useammalle vuodelle. Materiaali koostuu haastatteluista ja valokuvista. Kerääjinä ovat mm. Tapio Martikainen ja Tuula Ikonen-Graafmans. Tule mukaan ja anna ideasi ja apuasi. Ota yhteyttä Tuula: 040 067 4062 tai liity jakamaan juttua, kuvia yms. Fadebook -sivulle Nunnanlahden kyläkirja.

… kyläläisten hyvinvoinnin edistämiseksi
Nunnanlahdessakin on ilmennyt tarvetta kyläavustajan saamiseen. Toiminta on jo käynnistynyt Juuan läntisillä kylillä Hopeinen koivu osuuskunnan ansiosta. Tavoitteena on saada toiminta käynnistymään myös Nunnanlahdessa. Oletko halukas kyläavustajaksi, ota yhteys Seppoon p. 044 262 7889.

oman kylän palveluja suosittajana
Nunnanlahdessa ja sen liepeillä on yli 30 yrittäjää. Luettelo löytyy kylä kotisivuilta ja kyläpuodin seinältä. Käyttäkää mahdollisimman paljon oman kylän yritysten  tarjoamia palveluja. Esim. Kivikylän Herkun kyläpuodista  löytyy aina jotain hyvää. Leivonnaiset ovat maistuvuudessa aivan omaa luokkansa. Kannattaa kokeilla!

… tilaisuuksien ja tapahtumien järjestäjänä
Viime kesän heinänseivästyspäivä sai hyvän vastaanoton. Siispä perinteistä heinäpäivää vietetään tulevanakin kesänä. Tavoitteena on tuoda kyläläiset, mökkiläiset ja satunnaiset matkailijat yhteen.

Tehdään yhdessä juhannuskokko. Voitte tuoda kokkotarpeita, (siis ehdottomasti vain poltettavaksi sopivaa puutavaraa, risuja yms.) jo ennakkoon Kokkolahdentien (Nikolantie) venerantaan. Kokko kasataan loppuun juhannusviikolla.

uuden luomiseksi
Mikä olisi kylälle ominainen ´maamerkki´? Tätä ideoidaan ensiviikolla  ja toivottavasti saadaan rakennettua ennen keskikesää. Tulkaa puodille joukolla ideoimaan ja tietysti toteuttamaankin. Kutsu ja lisätietoja jakelun liitteenä.

Kuulumisia vuosikokouksesta
Vaikka kyläyhdistys on vapaaehtoistyöhön perustuvaa kyläläisten hyväksi tapahtuvaa toimintaa, niin toimintakulujakin syntyy. Jäsenmaksut ovat tärkeä tulolähde.

Näitä kylätiedotteita jaetaan talkoilla Nunnanlahden alueella 220 talouteen. Tiedote toimii samalla jäsenmaksujen keräyskirjeenä. Kuitenkin jäsenmaksun (perhe tai henkilö) maksoi 2017 vain 17 taloutta ja heistä kuusi on kesäasukkaita.
Hyötyjätekatosten kulut nousivat vuodessa lähes sadalla eurolla. Korotus johtuu osaksi siitä, että katoksiin jätetään edelleen sekajätettä, jonka pois viennin kyläyhdistys joutuu ylimääräisenä maksamaan. Pelastusvälineistön kulut olivat lähes 3 600 euroa. Tälle kyläturvallisuusinvestoinneille saatiin tukea 70 %, loput 30 % maksettiin rahallisella rahalla. Kyläkirjan julkaisurahastoakin on alettava kerätä.

Varoja makkaranmyynnillä
Kyläyhdistys hoitaa makkaranmyynnin Pielisen Erämessuilla 6.-8.7.  Talkoolaisiksi tarvitaan hygienia -passin suorittaneita henkilöitä. Ilmoittaudu Merjalle 050 407 4533

Hallituksen puheenjohtajana jatkaa Seppo Kettunen, muut jäsenet Tiina Pursiainen, Pertti Ovaskainen, Juhani Ryynänen (uusi) ja Merja Kärkkäinen. Varajäsenet Tuula Ikonen-Graafmans ja Anne Hiltunen.
Vuosikokouksessa vahvistettiin jäsenmaksujen suuruus vuodelle 2018. Henkilöjäsenet 15,00 €, perhejäsenyys 20,00 € ja yritykset ja yhteisöt 30,00 €.

Jäsenmaksun voi suorittaa tilille: OP Juuka FI81 5086 0940 0205 85
Kirjoita tiedonantoja osaan nimi ja osoite!


Toivotamme hyvää, aurinkoista ja lämmintä kesää!